Online lezing (geschiedenis) sekswerk

Op 17 februari 2022 geeft Joanna Bourke, hoogleraar Geschiedenis aan Birbeck, University of London, een lezing over sekswerk. De lezing voor Gresham College wordt online gestreamd. Aanmelden is verplicht via deze link.

De website van Gresham College:
"Aan het einde van de negentiende eeuw stonden controversiële debatten over prostitutie centraal bij vragen over de status van vrouwen in de samenleving, inclusief hun recht op eigendom, het recht op kiesrecht en aanspraken doen op hun eigen lichaam. De Contagious Diseases Acts uit de zestiger jaren (wetgeving die sekswerkers strafbaar stelden in het Verenigd Koninkrijk, niet hun klanten) en de Maiden Tribute of Modern Babylon uit 1885 (de eerste ontmaskering van kinderprostitutie in het Verenigd Koninkrijk) onthullen niet alleen de houding ten opzichte van de commercialisering van het lichaam, maar hebben ook een erfenis achtergelaten voor de huidige tijd."

Joanna heeft interessante boeken geschreven over vrouwenarbeid en is bovendien hoofdonderzoeker van het interdisciplinaire project SHaME (Sexual Harms and Medical Encounters). Hopelijk blijft haar lezing online beschikbaar voor wie niet aanwezig kan zijn. Ik heb me aangemeld en kijk er naar uit. 
Dus: 17 februari, 19.00 tot 20.00 uur (Nederlandse tijd). De taal van de lezing is uiteraard Engels. 

(Update 28-02-2022)
De powerpoint presentatie, de tekst van de lezing en de video op YouTube (zie beneden) zijn nu online beschikbaar.  





Gerelateerde blogposts

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cornelia Hermans (Winkelaar)
"Moeder Kee"

Bronnen: prostitutieregisters in Leiden

Bronnen: online criminelen vinden in de 19e eeuwse prostitutie